ДОДАТКИ З ДОПОВНЕНОЇ РЕАЛЬНОСТІ

Доповнена реальність - це одна з найбільш вражаючих і багатообіцяючих мобільних технологій. Уже зараз ми можемо приміряти взуття через смартфон, ловити покемонів на вулиці або малювати власні маски в інстаграмі.

Розповідаємо про круті мобільні додатки, які можна використовувати для навчання або розваг.

  • Star Walk 2: Карта зоряного неба.
Увімкніть цю програму і направте смартфон на небо - ви побачите на екрані сузір'я, супутники і планети з позначеннями. На карті можна знайти будь-який астрономічний об'єкт, розглянути з усіх боків його 3D модель і дізнатися історію відкриття. Зоряний атлас містить дані про рух зірок, фази місяця, час заходу і сходу сонця і інші факти.

  • Google Об'єктив
Не всі знають про цей додаток - проте він дуже зручний і з часом майже незамінний! Google Об'єктив сканує все, на що ви спрямовуєте камеру смартфона. Йому під силу розпізнати рослини, тварин, логотипи та будівлі, зчитаати QR-коди і перекласти текст. Варіантів використання безліч! Наприклад, перевести напис на невідомій мові або дізнатися назву рослини. Окремий плюс «Об'єктива» в тому, що його не доведеться завантажувати: він вбудований в «Google Фото», «Google Асистент» і додаток Google.

  • Civilisations AR
На замітку вчителям історії! Мобільний додаток від BBC. Тут можна вивчати артефакти різних цивілізацій в ігровій формі. Програма дозволяє заглянути всередину саркофага фараона, розфарбувати шолом коринфського воїна або римську статую. Увімкніть аудіогід і потренируйте англійську мову!

  • MindMap AR
Чи вважаєте себе професіоналом в складанні ментальних карт? А про тривимірні асоціативні ланцюжки чули? 🙂 Можна створювати схеми прямо в своїй кімнаті - позначати їх зображеннями і тегами, вибудовувати зв'язки і додавати деталізовані пояснення. Спробуйте пограти в Шерлока - це відмінний спосіб запам'ятати навіть дуже заплутану тему або раптово прийти до осяяння.

Більше цікавого та корисного з теми ТУТ

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Google Meet. Анонс нових функцій у сервісі конференц-звʼязку

Діти та Інтернет. Вебінар