Дудлінг і зентагл для тих, хто хоче уникнути перенапруження

Не секрет, що діти, батьки та й вчителі (що вже там приховувати) зараз перебувають у постійній напрузі. Вміння розслаблятись та відволікатись - запорука збереження власного здоров'я. 
Сайт "Дитячий психолог" рекомендує хороший спосіб розслабитися, отримати задоволення, проявити свої творчі здібності. Порадьте його своїм учням, їхнім батькам та скористайтесь самі. Організуйте своєрідний флешмоб, щоб зняти напругу. Отже, знайомтесь ...

Зентангл і дудлінг, а також їх поєднання (зендудлінг) – техніки малювання, які останнім часом набувають великої популярності. Вони викликають інтерес навіть у тому випадку, якщо ви абсолютно не вмієте малювати в класичному розумінні цього слова. Ці техніки прекрасно підходять і для дорослих, і для найменших дітей, які тільки вчаться тримати малярське приладдя.

ДУДЛІНГ (від англійського doodle – несвідомий малюнок) – це малювання за допомогою простих елементів (кружечків, закорючек, ромбів, крапочок, паличок та ін.). У цьому і полягає легкість. Проте з цих простих елементів можуть складатися складні композиції, що вражають уяву. Але в основному це несвідомий малюнок, що дозволяє «відключити мозок», що відкриває дорогу чистій творчості, не скутій правилами. Таке малювання багато хто з нас застосовував на нудних шкільних уроках, лекції, нараді або під час довгої телефонної розмови.

За даними досліджень психологів дудлінг допомагає людині: не втратити концентрацію, не задрімати під час розмови, не витрачати багато енергії на обробку нецікавої інформації. Тобто дудлінг дозволяє уникнути двох крайнощів: перевантаження мозку і втрати сприйнятливості.

ЗЕНТАНГЛ (від zen – врівноваженість, спокій і rectangle – прямокутник) є поєднанням медитації та малювання. Традиційно для малювання зентангла використовуються квадрати 9х9 см. У квадрат поміщається який-небудь малюнок, або він довільним чином ділиться на сегменти, які, в свою чергу, заповнюються різними однотипними елементами (крапочками, кружечками, ромбиками, на що вистачить фантазії).

Зентангл допомагає розвинути зібраність, концентрацію, сприяє психологічному розвантаженню, внутрішньому заспокоєнню, покращує зорову координацію і дрібну моторику, а також розвиває творчі здібності та креативність.

Джерела:

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Діти та Інтернет. Вебінар

ОНЛАЙН-КУРС ПРО ДИСТАНЦІЙНЕ І ЗМІШАНЕ НАВЧАННЯ